Grondgebonden systemen

Een oplossing voor iedere ondergrond

Voor grondgebonden systemen heeft EasyFix Solar twee systemen teweten FlexFix Ground en Agrifix. Flexfix heeft twee uitvoeringsmogelijkheden, een voor op een verharde ondergrond of op vuilstortplaatsen en een schans versie voor onverharde grond. AgriFix maakt een combinatie met landbouw mogelijk.

FlexFix Ground

Dit betreft een flexibele montagesysteem. Er is een variant op basis van schansen, die eenvoudig in de bodem geplaatst kunnen worden zonder zwaar materieel en een variant op basis van ballastcontainers die op de bodem geplaatst kunnen worden. Dit systeem is ideaal voor plaatsing op verharde grond, op bijvoorbeeld vuilstortplaatsen waar de bodem niet doorboord mag worden, of voor tijdelijke plaatsing, het systeem is namelijk makkelijk verplaatsbaar.

Download hier de brochure of neem contact op voor meer informatie over dit product.

AgriFix

EasyFix Solar introduceert AgriFix: montagesystemen voor zonnepanelen in combinatie met landbouw. Er zijn twee versies, AgriFix Field en AgriFix Fruit.
Bij AgriFix Field worden de panelen verticaal geplaatst, zodat tussen de rijen landbouw mogelijk is. Zowel bij de plaatsing als tijdens de levensduur is de verstoring van de bodem minimaal. De schans kan 1 of 2 panelen hoog worden, afhankelijk van de behoefte. De rijafstand is te kiezen door de gebruiker, afhankelijk van de gewassen en toe te passen apparatuur.
AgriFix Fruit is een semi-transparante overkapping die boven fruitstruiken of fruitbomen geplaatst wordt. Hiermee wordt niet alleen zonnestroom opgewekt, er wordt ook bescherming geboden aan de gewassen (denk aan hagel, zware buien of extreme hitte). Het ontwerp, zoals de hoogte, afstand tussen de rijen en transparantie van de panelen wordt afgestemd op de toepassing.
In overleg zijn opties zoals waterafvang en irrigatie mogelijk.

Download brochure AgriFix Field (Engels)
Download brochure AgriFix